Van duurzaam bonen telen tot energiezuinig koffiezetten

Werkt u maatschappelijk verantwoord? Dan past daar het drinken van duurzame koffie bij: duurzaam geteeld, gebrand én gezet. Wij spannen ons met onze partners in voor een duurzame koffieketen. Zodat u geniet van heerlijke koffie en van het goede gevoel van eerlijke koffie. 

Koffie met duurzaamheidskeurmerk

Kiest u voor onze Fairtrade-koffie? Dan drinkt u uw espresso wétend dat boeren deze onder goede arbeidsomstandigheden verbouwd en geplukt hebben. Voor een eerlijk inkomen en met zorg voor het milieu. De productie van onze koffiebranderij omvat circa 50% conventionele en circa 50% biologische, Fairtrade-, Rainforest Alliance- en UTZ-gecertificeerde koffie.

Energiezuinig koffiebonen branden

De nieuwste koffiebrander verbruikt 25% minder gas en beperkt hierdoor de uitstoot van CO2. Het restafval dat tijdens het branden onvermijdelijk vrijkomt, wordt gescheiden, hergebruikt als grondstof, of vergist of verbrand om nieuwe energie op te wekken. Dit verkleint de behoefte aan nieuwe grondstoffen en vermindert de CO2-uitstoot.

Milieubewuste koffieverpakkingen

Maatkoffie-verpakkingen zijn fijn om naar te kijken, maar belangrijker: ze zijn vriendelijk voor het milieu. Onze kunststof folieverpakkingen zijn vrij van aluminium en kunnen samen met het plastic afval gescheiden afgevoerd en voor de volle 100% gerecycled worden. De grondstoffen die dit oplevert, worden vervolgens gebruikt om nieuwe producten van te maken.

Brandstofbesparende transporten

We distribueren Maatkoffie met de nieuwste generatie bedrijfswagens. Euro 6-motoren beperken roetontwikkeling, brandstofverbruik en CO2- uitstoot. Om brandstofverbruik verder te verminderen, beperken we het aantal autoritten en verkorten we de rijafstanden. O.a. door leveringen te bundelen, ritten slim te plannen en u naar behoefte te bevoorraden.

Koffieautomaten met energielabel

In de koffieketen veroorzaken het zetten en warmhouden van koffie een groot deel van de totale CO2-uitstoot.
Onze koffieautomaten hebben het op een na hoogste energielabel A+ dankzij slimme, energiebesparende technieken.

95% recyclebare koffieautomaten

De duurzame, robuste constructie van onze koffieautomaten en het gebruik van waterfilterpatronen garanderen een probleemloze levensduur van 5 tot 8 jaar. De automaten van hoogwaardig, duurzaam roestvast staal zijn voor 95% recyclebaar.

Wij nemen de koffie én de koffieautomaat mee…

Maak snel een koffieafspraak!

Normaal gesproken, biedt ú uw bezoek koffie aan. Wij draaien het om: Dit keer komen wij bij u langs en serveren we ú een lekkere kop koffie.