Van duurzaam bonen telen tot energiezuinig koffiezetten

Werkt u graag maatschappelijk verantwoord? Dan past daar een duurzame warmedrankenvoorziening bij. Met koffie en thee die duurzaam geteeld, verpakt, vervoerd, gezet en gedronken worden. Wij spannen ons met onze partners in voor een duurzamere koffie- en theeketen. Zodat u geniet van de heerlijke smaak én van het goede gevoel van eerlijke koffie en thee. 

Koffie met Fairtrade- en RFA-keurmerk

Ons koffieaanbod bevat Fairtrade-gecertificeerde bonenkoffie, freshbrewkoffie en instantkoffie. Koffie waarvan u weet dat boeren deze onder goede arbeidsomstandigheden verbouwd en geplukt hebben. Voor een eerlijk inkomen en met zorg voor het milieu. Ons doel is om in 2021 een 100% duurzaam koffieaanbod te hebben met Fairtrade- én Rainforest Alliance-gecertificeerde koffie. 

100% Rainforest-Alliance gecertificeerde thee

Onze thee is van Lipton. Lipton zorgt goed voor de planeet en de mensen die betrokken zijn bij het inkopen, verbouwen, verpakken en verkopen van de thee. In 2007 kreeg Liptons eigen Kericho-plantage in Kenia als eerste theeplantage ter wereld het Rainforest Alliance-keurmerk. Sinds 2015 koopt Lipton 100% van de thee in bij Rainforest Alliance-gecertificeerde theeproducenten.

Energiezuinige branding van koffiebonen

De koffiebrander van onze koffiepartner verbruikt 25% minder gas en beperkt hierdoor de uitstoot van CO2. Het restafval dat tijdens het branden onvermijdelijk vrijkomt, wordt gescheiden, hergebruikt als grondstof, of vergist of verbrand om nieuwe energie op te wekken. Dit verkleint de behoefte aan nieuwe grondstoffen en vermindert de CO2-uitstoot.

Milieubewuste koffieverpakkingen

Maatkoffie-verpakkingen zijn fijn om naar te kijken, maar belangrijker: ze zijn vriendelijk voor het milieu. Onze kunststof folieverpakkingen zijn vrij van aluminium en kunnen samen met het plastic afval gescheiden afgevoerd en voor de volle 100% gerecycled worden. De grondstoffen die dit oplevert, worden vervolgens gebruikt om nieuwe producten van te maken.

Brandstofbesparende transporten

We distribueren Maatkoffie met de nieuwste generatie bedrijfswagens. Euro 6-motoren beperken roetontwikkeling, brandstofverbruik en CO2- uitstoot. Om het brandstofverbruik verder te verminderen, liggen er afspraken met regionale leveranciers vast over o.a. het bundelen van zendingen. De telemetrie in onze automaten maakt bevoorrading naar behoefte mogelijk, waardoor we het aantal foodmiles beperken.

Koffieautomaten met energielabel A+

In de koffieketen veroorzaken het zetten en warmhouden van koffie een groot deel van de totale CO2-uitstoot.
Onze koffieautomaten hebben het op een na hoogste energielabel A+ dankzij slimme, energiebesparende technieken.

95% recyclebare koffieautomaten

De duurzame, robuste constructie van onze koffieautomaten en het gebruik van waterfilterpatronen garanderen een minimum aan onderhoud en een lange levensduur van 5 tot 8 jaar. De automaten van hoogwaardig, duurzaam roestvast staal zijn voor 95% recyclebaar.

Duurzame disposables (bekers en roerstaafjes)

Onze houten roerstaafjes zijn FSC-gecertificeerd. Net als onze kartonnen koffiebekers. Onze duurzame, kartonnen bekers met PLA-coating - een coating van bioplastic - zijn 100% biologisch afbreekbaar. Eén van onze PLA-bekers is zelfs circulair. Dit houdt in dat gebruikte bekers in speciale bakken verzameld worden, CO2-neutraal afgevoerd worden en volledig tot compost en biogast vergist worden.

Wij nemen de koffie én de koffieautomaat mee…

Maak snel een koffieafspraak!

Normaal gesproken, biedt ú uw bezoek koffie aan. Wij draaien het om: Dit keer komen wij bij u langs en serveren we ú een lekkere kop koffie.