Alles over thee: de smaakvolle gespreksopener!

Overal ter wereld staat theedrinken voor gastvrijheid en gezelligheid. Thee zorgt voor een warme ontvangst, informele start van een gesprek en prettige werksfeer. Onze thee maakt alles iets mooier: uw werkdag, onze planeet, en het leven van de plantagewerkers en hun gezinnen.

19 heerlijke smaken groene en zwarte thee

Ons theeassortiment

Lipton Feel Good Selection omvat groene thee, zwarte thee en kruideninfusies. De 19 smaken zijn ingedeeld in vier groepen: Energy, Refresh, Balance en Relax. Of u nu energie of verfrissing nodig heeft, of balans of rust zoekt tijdens een drukke werkdag, er is een thee voor elke mood en elk moment . 

Als nieuwe klant krijgt u een eigentijdse, witte/lichthouten theekist van ons: een eyecatcher op kantoor of in uw koffie- en theecorner. Daarmee bergt u maximaal 12 soorten thee netjes op en presenteert u deze professioneel aan collega's en relaties. Er is ook een lichthouten kubuspresentatie (vier vakken).

100% Rainforest Alliance-gecertificeerd

Met aandacht voor boer en milieu

Lipton zorgt goed voor de planeet en de mensen die betrokken zijn bij het inkopen, verbouwen, verpakken en verkopen van de thee. Omdat Lipton wereldwijd werkt, heeft het bedrijf zich aangesloten bij de mondiale organisatie Rainforest Alliance.

In 2007 kreeg de eigen Kericho-plantage in Kenia als eerste theeplantage ter wereld het Rainforest Alliance-keurmerk. Sinds 2015 koopt Lipton 100% van de thee in bij Rainforest Alliance-gecertificeerde theeproducenten.

Kenia, Argentinië, Tanzania en Sri Lanka

Waar Lipton-thee vandaan komt

Lipton-theebladeren komen van theeplantages wereldwijd. Elke kop Lipton-thee krijgt zijn heerlijke smaak en geur door de zon, wind en regen op plantages in o.a. Kenia, Argentinië, Tanzania en Sri Lanka. Lipton verbouwt thee op eigen plantages, zoals de Kericho-plantage in Kenia, én koopt in bij 1000 andere plantages en meer dan 600.000 kleine landbouwbedrijven. Omdat de Kericho-plantage ruim 1.800 meter boven zeeniveau ligt, groeien de theeplanten daar langzamer. Dat maakt de thee aromatischer en geeft ‘m een zachtere, rijkere smaak. 

Van theebladeren tot ‘teadust’

Hoe thee gemaakt wordt

Thee wordt gemaakt van de blaadjes van de theeplant Camellia Sinensis, blaadjes die na meer dan 4000 zonuren zorgvuldig met de hand geplukt worden. De verse blaadjes worden in 8-12 uur versneld verwelkt, en gewalst of gesneden. Door de 'gebroken' blaadjes een paar uur aan de lucht bloot te stellen, oxideren en fermenteren ze. Hieraan dankt zwarte thee zijn donkere kleur en rijke smaak. Daarna droogt en sorteert men de blaadjes: de grote voor losse thee, de kleine voor zakjes thee. Bij groene thee verhit (stoomt of roostert) men de blaadjes direct, zodat deze mooi groen blijven. Gestoomde groene thee smaakt licht en fris; de geroosterde versie heeft een iets krachtigere smaak.

'Ontdekt door de Chinese keizer Shen Nung'

De eerste kop thee ooit…

Er bestaan veel mythes en legendes rondom de oorsprong van thee. Van Chinese keizers tot Portugese prinsessen; de geschiedenis van thee is net zo veelzijdig als zijn smaak. De eerste verwijzingen naar thee komen uit China.

Volgens een legende dwarrelden er blaadjes in het water, dat een bediende van keizer Shen Nung voor hem kookte. Het water kleurde bruin en geurde heerlijk. De keizer vond de smaak verkwikkend. Sindsdien drinken de Chinezen thee...

Snel en makkelijk bestellen

Bestel uw thee en bijbehorende artikelen online

U vindt in onze webshop alle artikelen voor uw theevoorziening. 19 soorten thee, suiker en zoetjes, bekers en roerstaafjes en natuurlijk koekjes. Alles snel en makkelijk te bestellen. U ontvangt uw bestelling binnen 3 werkdagen.